Zupa z soczewicy i kimchi
![Zupa z soczewicy i kimchi Zupa z soczewicy i kimchi](https://oldfriendskimchi.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Zupa-z-soczewicy-i-kimchi-1-scaled-pvva5xi40aznpv6rkb5kpkr385p0fwuph5t4pijau8.jpg)
Składniki na 3 porcje
przygotowanie
Cebulę pokrój w piórka, czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż czosnek i cebulę. Ziemniaka obierz, pokrój w pół centymetrową kostkę. Kimchi pokrój na mniejsze kawałki. Do małego rondla lub garnka włóż ziemniaka, zalej wodą, zagotuj. Dodaj soczewicę, gotuj całość przez 10 min. Dodaj pokrojone kimchi, podsmażoną cebulę z czosnkiem i pastę miso, dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze przez 5-7 min. Tofu pokrój w półcentymetrową kostkę, podsmaż na oliwie. Do miski wlej porcję zupy, na wierzch ułóż trochę tofu, udekoruj dymką i prażonym sezamem.
![mild vegan mild vegan](https://oldfriendskimchi.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/mild-vegan-pvva1wqxjyp2fwvamnpuxifqphauurobpgr6ni0pfc.png)