Zupa z kaczki z makaronem sobą, jajkiem i kimchi

Zupa z kaczki z makaronem sobą, jajkiem i kimchi

Składniki na 4-5 POrcji

  • 2 nogi kaczki
  • 2 l wody
  • 2 cebuli (lub białe części dymki)
  • 1 mały kawałek imbiru (wielkości kciuka)
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • Sos sojowy i sól do smaku
  • 200 g makaronu sobą
  • 2-3 jajka
  • Łyżka oliwy
  • 300 g kimchi
  • Dymka
  • przygotowanie

    Gotuj nogi kaczki pod przykryciem przez min. 2 godziny na wolnym ogniu. Dodaj obraną cebulę, zmiażdżony czosnek i pokrojony w plasterki imbir. Gotuj przez kolejne 30-40 min. Dopraw sosem sojowy, solą i p[ieprzem.

    Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu

    Oddziel żółtka od białek. Usmaż „naleśniki” z żółtek i białek na dobrze rozgrzanej i posmarowanej oliwą patelni. Po wystudzeniu zwiń „naleśniki” w ruloniki i pokrój na cienki makaron.

    Kimchi pokrój na mniejsze kawałki

    Do głębokiej miski włóż porcję makaronu, zalej rosołem. Na wierzch ułóż kimchi, ugotowane mięso kaczki, makaron z żółtek i białek. Udekoruj posiekaną dymką

    mild vegan