Udon seafood
![Udon seafood Udon seafood](https://oldfriendskimchi.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Udon-seafood-pvva40vw5edq6byfozht5k2fv137u0aavq6oobd1gg.jpg)
składniki
przygotowanie
Szalotkę i pora kroimy w piórka i przesmażamy z czosnkiem i imbirem. Dodajemy shitake i smażymy na złoto. Następnie wrzucam pokrojone kalmary (wcześniej rozmrożone) i obrane krewetki w całości. Przesmażam 3-4 minut, aż owoce morza będą gotowe. Podlewamy bulionem, wymieszanym z pastą gochujang. Dodajemy makaron, mieszamy i przesmażamy. Gotowe danie podajemy ze świeżą kolendrą i szczypiorkiem.
![mild vegan mild vegan](https://oldfriendskimchi.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/mild-vegan-pvva1wqxjyp2fwvamnpuxifqphauurobpgr6ni0pfc.png)