Tempura z kimchi
![Tempura z kimchi Tempura z kimchi](https://oldfriendskimchi.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Tempura-z-kimchi-pvva5qx8ogqnglgbmqb6q4ev2glfy14l498qckt21s.jpg)
Składniki
przygotowanie
Cukinię i obranego batata pokrój w pół centymetrowe plasterki, paprykę – w paski, część kimchi odciśnij z soku. Wymieszaj w miseczce wszystkie mąki, stopniowo dodawaj wodę aż do uzyskania konsystencji kefiru. Zanurzaj kawałki warzyw w powstałej masie i smaż na bardzo dobrze rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Odciśnięte kimchi można również podsmażać w ten sposób. Wymieszaj sos sojowy z miodem. Podawaj tempurę z sosem i pozostałym kimchi.
![mild vegan mild vegan](https://oldfriendskimchi.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/mild-vegan-pvva1wqxjyp2fwvamnpuxifqphauurobpgr6ni0pfc.png)