Smażone tofu z brukselką, kimchi i żółtą fasolką
Składniki
przygotowanie
Brukselkę oczyszczamy, obieramy z wierzchnich liści, kroimy na pół, jeśli są duże to na ćwiartki. Fasolkę przyciąć na końcach, następnie wrzucić na wrzątek i gotować około 3 minut. Tofu kroimy w kostkę 2×2 cm. Chili, imbir i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy około 2 minut. Dodajemy brukselkę, a po 5 minutach fasolkę szparagową, orzechy nerkowca i tofu, całość smażymy jeszcze 4 minuty. Na koniec dodajemy kimchi i wcześniej przygotowany sos, który po chwili powinien lekko zgęstnieć. Można podawać z ryżem i świeżą kolendrą.
Wszystkie składniki sosu umieścić w rondelku, podgrzewać i mieszać do czasu połączenia się składników.