Ryż na chrupiąco, kurczak, kimchi, sałatka z wakame i kimchi majo
Kimchi idealnie sprawdza się w formie surówki. Do ryżu i kurczaka pasuje wybornie. Spróbuj usmażyć ryż na chrupiąco na patelni z nieprzywierającą powłoką. Analogicznie rozpraw się z udkiem z kurczaka. Chrupkość skórki i ryżu wyśmienicie będzie się komponować ze świeżym słodkim, kwaśnym i chrupiącym kimchi.
SKŁADNIKI
WYKONANIE
Zaczynamy od zimnych dodatków. Majonez mieszamy z sokiem z Old Friends Kimchi. Sprawdzamy smak ew. doprawiamy odrobiną sosu sojowego.
Robimy sałatkę z wakame. Wodorosty zalewamy ciepłą wodą i czekamy aż nasiąkną. Odcedzamy. Doprawiamy sosem sojowym, cukrem i olejem sezamowym.
Podudzie z kurczaka osuszamy, solimy i smażymy na złoto na oleju rzepakowym. Pod koniec gotowania możemy dodać pokrojoną kapustę pak choi i poddusić ją kilka chwil, aż delikatnie zmięknie.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i ugotowany ryż smażymy na złoto z jednej strony.
Ryż podajemy z kapustą kurczakiem, Old Friends Kimchi, sałatką z wakame i majonezem z kimchi.