Naleśnik/omlet z kimchi

Naleśnik:omlet z kimchi

Składniki

  • 1 szklanka kim chi 
  • 3 łyżki soku z kim chi
  • ¼ szklani wody
  • 1 dymka
  • 60 g mąki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka masła
  • Majonez
  • Sałatka z ogórka :
  • 1/2 ogórka
  • Marynata :
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka prażonego sezamu
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • przygotowanie

    Kim chi odsączamy i kroimy na mniejsza kawałki. Dymkę siekamy, dodajemy do kim chi, dolewamy sok z kim chi oraz wsypujemy mąkę. Doprawiamy sosem sojowym. Dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z łyżką masła i wlewamy przygotowaną masę, smażymy na małym ogniu do zarumienienia, około 2 minut z każdej strony. Podajemy z sałatką z ogórka, majonezem oraz posiekaną dymką.

    Sałatka z ogórka :
    Ogórka przecinamy na pół i wydrążamy nasiona. Kroimy go na mandolinie bądź bardzo cienko nożem. Wszystkie składniki marynaty łączymy w miseczce, mieszamy i dodajemy ogórka.

    mild vegan