Koreańskie „spaghetti carbonara”
![Koreańskie „spaghetti carbonara” Koreańskie „spaghetti carbonara”](https://oldfriendskimchi.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Koreańskie-„spaghetti-carbonara-scaled-pvva4yq2zfo1sala7e4dnbj18wgfj40n0do5y9yv8g.jpg)
składniki
przygotowanie
Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy gochugaru, gochujang, sos sojowy, miód, czosnek oraz olej sezamowy. Pokrojony w paski boczek wkładamy na zimną patelnię. Smażymy na małym ogniu przez około 4 minuty. Po wytopieniu się tłuszczu dodajemy cebulę oraz kimchi. Po 2 minutach wlewamy sos oraz makaron. Dokładnie mieszamy. Wsypujemy dymkę oraz sezam. Gotową carbonarę przekładamy na talerz.
*Porcja dla 2 osób
![mild vegan mild vegan](https://oldfriendskimchi.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/mild-vegan-pvva1wqxjyp2fwvamnpuxifqphauurobpgr6ni0pfc.png)