Kimchi Karbonara
Karbonarę znacie doskolane. A teraz wyobraźcie sobie wersję koreańską i skrzyżujcie to z naszymi łazankami. Wyjdzie nam makaron smażony z boczkiem, na złoto z dodatkiem ostrego i aromatycznego kimchi. Zaskakujące, pyszne i piękne.
składniki
przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Boczek kroimy w grubą kostkę, szalotkę i czosnek drobno siekamy. Pieczarki kroimy w kostkę.
Sos sojowy mieszamy z pasta gochujang i miodem.
Boczek wytapiamy na suchej patelni, smażymy na złoto, dodajemy szalotkę. Szklimy, dodajemy czosnek, dusimy kilka chwil mieszając. Dodajemy garść lekko posiekanego Old Friends Kimchi i podduszamy. Następnie dodajemy ugotowany makaron, sos i zagrzewamy.
Kiedy makaron jest gorący podajemy posypany prażonym sezamem i szczypiorkiem. Dla fanów z surowym żółtkiem w środku.