Kanapka z toczonym roślinnym serkiem z czarnuszką i kimchi
![Kanapka z toczonym roślinnym serkiem z czarnuszką i kimchi Kanapka z toczonym roślinnym serkiem z czarnuszką i kimchi](https://oldfriendskimchi.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Kanapka-z-toczonym-roślinnym-serkiem-z-czarnuszką-i-kimchi-pvva4mi6il7bld316qu88wm1iw4nr1o4mp6upogzhc.jpg)
składniki
przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy pokrojone w plasterki grzyby. Podsmażamy aż się zrumienią, na sam koniec podlewamy sosem sojowym i odstawiamy patelnię.
Kromkę chleba opiekamy w tosterze, na patelni lub w piekarniku, aż zbrązowieje. Przekładamy na talerz. Na wierzchu układamy liść sałaty masłowej. Następnie kroimy Toczony serek z czarnuszką w plastry i kładziemy na kanapce. Na serku układamy warstwę kimchi, następnie podsmażone grzybki. Posypujemy posiekaną ukośnie cebulką dymką, czarnymi i białymi ziarnami sezamu.
Smacznego!
![mild vegan mild vegan](https://oldfriendskimchi.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/mild-vegan-pvva1wqxjyp2fwvamnpuxifqphauurobpgr6ni0pfc.png)