Kanapka z toczonym roślinnym serkiem z czarnuszką i kimchi

Kanapka z toczonym roślinnym serkiem z czarnuszką i kimchi

składniki

  • Chleb na zakwasie, z mąki pszennej lub żytni pełnoziarnisty
  • 1/2 roślinnego serka Toczonego z czarnuszką
  • Old Friends Kimchi Mild Vegan
  • Grzyby szitake lub brązowe pieczarki – 4 sztuki
  • Sałata masłowa
  • Cebulka dymka
  • Sos sojowy
  • Olej
  • Czarne i białe ziarna sezamu
  • przygotowanie

    Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy pokrojone w plasterki grzyby. Podsmażamy aż się zrumienią, na sam koniec podlewamy sosem sojowym i odstawiamy patelnię.

    Kromkę chleba opiekamy w tosterze, na patelni lub w piekarniku, aż zbrązowieje. Przekładamy na talerz. Na wierzchu układamy liść sałaty masłowej. Następnie kroimy Toczony serek z czarnuszką w plastry i kładziemy na kanapce. Na serku układamy warstwę kimchi, następnie podsmażone grzybki. Posypujemy posiekaną ukośnie cebulką dymką, czarnymi i białymi ziarnami sezamu.

    Smacznego!

    mild vegan