Glazurowane żebra wieprzowe z kimchi
![Glazurowane żebra wieprzowe z kimchi Glazurowane żebra wieprzowe z kimchi](https://oldfriendskimchi.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Glazurowane-żebra-wieprzowe-z-kimchi-pvva619grn4t0b1aycs2zjsxlp6hap9mtof2mmdq5c.jpg)
Składniki
przygotowanie
Żeberka przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone szalotki, imbir, czosnek, boczniaki i shitake oraz sos sojowy, rybny i cukier i gotujemy przez około 2 godziny do miękkości żeberek. Po ugotowaniu żeberka odlewamy i studzimy, a wywar wykorzystujemy np. do przygotowania aromatycznej zupy. Wystudzone żeberka przekładamy na blachę, smarujemy przygotowaną glazurą i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 30 minut. Podczas pieczenia kilka razy żeberka wyjmujemy i smarujemy glazurą.
Glazura z kimchi:
Wszystkie składniki glazury mieszamy.
Żeberka podajemy z domowymi frytkami, kimchi majo, kimchi z sezamem i szczypiorkiem oraz kimchi ketchupem.
Kimchi majo:
Do wysokiego, wąskiego naczynia dodajemy jajko, sól, pieprz oraz olej i miksujemy blenderem ręcznym (nie wyciągając końcówki ponad powierzchnie masy). Na koniec dodajemy sok z kimchi i cytrynę i krótko miksujemy tylko do połączenia.
Ketchup kimchi:
Dobrej jakości ketchup (my użyliśmy Heinz) mieszamy w proporcji 1:1 z naszym Old Friends Kimchi i podajemy.
![mild vegan mild vegan](https://oldfriendskimchi.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/mild-vegan-pvva1wqxjyp2fwvamnpuxifqphauurobpgr6ni0pfc.png)