Zupa z kaczki z makaronem sobą, jajkiem i kimchi
Składniki na 4-5 POrcji
przygotowanie
Gotuj nogi kaczki pod przykryciem przez min. 2 godziny na wolnym ogniu. Dodaj obraną cebulę, zmiażdżony czosnek i pokrojony w plasterki imbir. Gotuj przez kolejne 30-40 min. Dopraw sosem sojowy, solą i p[ieprzem.
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu
Oddziel żółtka od białek. Usmaż „naleśniki” z żółtek i białek na dobrze rozgrzanej i posmarowanej oliwą patelni. Po wystudzeniu zwiń „naleśniki” w ruloniki i pokrój na cienki makaron.
Kimchi pokrój na mniejsze kawałki
Do głębokiej miski włóż porcję makaronu, zalej rosołem. Na wierzch ułóż kimchi, ugotowane mięso kaczki, makaron z żółtek i białek. Udekoruj posiekaną dymką