SOLIANKA Z KIMCHI

Składniki:

  • 1,5 l bulionu wołowo – wieprzowego – drobiowego, bardzo intensywnego
  • 1 cebula
  • 200 g kimchi
  • 3 ząbki czosnki
  • 100 g wędzonego boczku
  • 2 łyżki masła
  • 5 kiszonych ogórków
  • szklanka zalewy z ogórków kiszonych
  • 150 ml passaty pomidorowej
  • 150 g pomidorków cherry
  • 30 g czarnych oliwek
  • 30 g zielonych oliwek
  • 30 g kaparów
  • pieprz i sól
  • ½ cytryny
  • Koperek
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • Kwaśna śmietana

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mięso z bulionu pokroić w cienkie paseczki i dodać do przecedzonego bulionu.

Posiekaną cebulę podsmażyć z czosnkiem na maśle i dołożyć do gotującego się wywaru z mięsem.

Dodać passatę pomidorową.

Przesmażyć wędzony boczek, pokrojony w kostkę.

Przełożyć do zupy.

Ogórki zetrzeć na grubej tarce, razem z kim chi i pomidorkami cherry dodać do zupy.

Chwilę pogotować i dolać do zupy sok z ogórków, wrzucić pokrojone oliwki oraz kapary.

Dodać pieprz, plasterki cytryny i posiekaną natkę pietruszki.

Doprawić solą i pieprzem.

Podawać z koperkiem i kwaśną śmietaną.

Korzystając z tej strony zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close