SCHAB W PANKO Z KIMCHI

Składniki:

  • 300 g schabu
  • 200 g mąki
  • 1 jajko
  • 300 g panko
  • 200 g kimchi

Marynata do mięsa :

  • 100 ml sosu sojowego
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 3łyżki soku z limonki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 cm korzenia imbiru
  • ½ chili

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Schab myjemy i porcjujemy na 1 cm plastry.

Przygotowujemy marynatę : czosnek, imbir, chili siekamy w drobną kosteczkę, wkładamy do miseczki, dodajemy resztę składników marynaty.

Schab dokładnie mieszamy w marynacie, odstawiamy na parę godzin – najlepiej na całą noc.

Plastry mięsa rozbijamy na grubość paru milimetrów, następnie obtaczamy mąką pszenna, maczamy w jajku i w panko.

Smażymy na rozgrzanym oleju bądź we fryturze.

Nadmiar tłuszczu odsączamy ręcznikiem papierowym.

Podajemy z kimchi i pokrojonym szczypiorkiem.

Korzystając z tej strony zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close